Blog destinat informațiilor din turism și sport

Cipru redeschide granitele si reincepe zborurile pe 9 iunie. Romania in categoria B – obligatoriu cu test COVID

In cursul zilei de ieri, guvernul Ciprului a anuntat planul de redeschidere treptata a tarii. Pana acum, Cipru a trecut bine prin epidemie, inregistrand doar 900 si ceva de infectari si 17 morti, in ultimele zile inregistrandu-se doar 3 – 4 infectari pe zi. Motivul a fost inchiderea prompta a granitelor si interzicerea tuturor zborurilor, carantinarea efectiva a tuturor cetatenilor ciprioti care s-au intors acasa cu zboruri de repatriere si masuri draconice de lockdown. Dar cum epidemia pare sa se stinga incet incet in insula, guvernul cipriot a luat ieri decizii cu privire la redeschiderea tarii dupa ce tot ieri a ridicat mai multe restrictii de circulatie si a redeschis plajele (evident, cu masurile obisnuite de distantare sociala).

Data de redeschidere a spatiului aeriana este 9 iunie, dar vor avea acces doar cetatenii catorva tari in functie de situatia epidemiologica din tarile respective.

Tarile au fost clasificate in Zonele A, B si C, iar reglementarile sunt dupa cum urmeaza:
FAZA A:
in perioada 9 – 20 iunie, toti pasagerii care vin din strainatate trebuie sa prezinte la imbarcare o adeverinta nu mai veche de 72 ore ca au facut un test COVID si a iesit negativ. Cine nu are un astfel de document nu se va putea imbarca.

Iata si zonele:
Zona A: Grecia, Malta, Bulgaria, Norvegia, Austria, Finlanda, Slovenia, Ungaria, Israel, Danemarca, Germania, Slovacia, Lituania

Zona B: ROMANIA, Elvetia, Polonia, Croatia, Estonia, Cehia

Zona C: toate celelalte tari (din aceste tari nu pot veni decat cetateni ciprioti care vor veni cu o adeverinta. Daca nu pot prezenta vreo adeverinta, vor fi testati pe aeroport si vor sta in carantina 1-2 zile pana vine rezultatul). Costul testelor, transportului si carantinei va fi suportat de cetateni.

Sursa : https://cyprustimes.com/

Citeste si Italia deschide granitele

earth linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram