Blog destinat informațiilor din turism și sport

Booking.com lovit puternic de pandemie

Circa un sfert dintre angajații platformei de călătorii Booking.com vor fi concediați, respectiv aproximativ 4.000 de persoane, potrivit Bloomberg. Potrivit companiei, numărul de posturi desființate, care încă nu a fost stabilit exact, va reflecta "așteptările cu privire la viitorul călătoriilor".

Potrivit companiei, numărul de posturi desființate, care încă nu a fost stabilit exact, va reflecta "așteptările cu privire la viitorul călătoriilor".

"Ultimele 5 luni au reprezentat cea mai mare criză economică și socială din existența noastră", a declarat CEO-ul compaiei, Glenn Fogel. Afacerile Booking au fost puternic trase în jos de pandemie și restricții, iar industria turismului rămâne în continuare sub "presiuni majore", consideră CEO-ul. "În adâncul inimii am sperat, pentru multă vreme, că nu se va ajunge în  această situație. Totuși, nimic nu poate înlătura impactul pe care această criză l-a avut și va continua să îl aibă atât asupra industriei călătoriilor, cât și asupra companiei noastre", a adăugat Fogel. Booking.com a primit, anul acesta, un ajutor de stat de la guvernul olandez, unde compania este înregistrată. Reprezentanții companiei susțin că, fără acest ajutor, tăierile de posturi ar fi fost mai mari. Airbnb și TripAdvisor au anunțat de asemenea tăierea a circa un sfert din locurile de muncă în acest an.

Citeste mai mult pe profit.ro

earth linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram