Blog destinat informațiilor din turism și sport

Europa-Park Germania

O locatie foarte putin promovata  la noi in tara este Europa Park din Germania . 

Anul trecut in vara am petrecut 3 zile in Rust (Germania) . Am fost pentru prima data sa vizitez parcul si consider ca este unul din cele mai spectaculoase  din Europa. 

Europa-Park este cel mai mare parc tematic din Germania și a doua cea mai populară stațiune de parc tematic din Europa, după Disneyland Paris. Europa-Park se află în Rust, în sud-vestul Germaniei, între Freiburg im Breisgau și Strasbourg. 

Mai exact parcul se afla intre granita dintre Elvetia si Germania si se poate ajunge usor cu zbor direct Bucuresti-Basel. Din Basel aeroport (iesirea spre Elvetia) sunt autobuze care duc direct in Rust( localitatea in care se afla parcul) sau mai simplu puteti inchiria o masina si timpul pe care il veti parcurge este mult mai mic, aprx 70 minute. De multe ori costul a 3 bilete de autocar poate fi egal cu costul inchirierii unei masini pe 3 zile.

*Atentie Euroairport Basel ,are 3 iesiri spre Elvetia ,Franta si Germania. 

Parcul are o suprafata impresionanta de 95 de hectare ,peste 100 de atractii si peste 23 de ore de spectacole zilnice.

Impartirea parcului este in 15 zone specifice european, cu peste 100 mil milioane de vizitatori in ultimii 40 de ani de la deschidere.

O informatie care nu apare in descrieri oficiale, dar mie mi-a atras atentia este ca totalul angajatilor este de 4000 de oameni care lucreaza in incinta parcului, dintre care intre 600-800 sunt romani.

Cui se adreseaza parcul?

Este o experienta memorabila atat pentru copii dar si pentru adulti. O vacanta in familie in Europa-Park poate fi o decizie ideala.

Cazare in Europa-Park 

In imprejurimea parcului se afla o multitudine de hoteluri, majoritatea fac parte din acelasi management grup cu parcul.

Las 2 recomandari de hoteluri care mie mi-au atras atentia :

  1. Hotel Bell Rock  care este la 5-6 minute de mers pe jos de intrarea in parc 
  1. Hotel Colosseo  este proiectat in stilul italian, o copie a Colosseum din Roma. 

Costul biletelor de acces in parc este in medie 55 euro / zi/ adult , copii pana in 11 ani - 47 Euro/zi , copii sub 4 ani - Gratuit. Biletele se pot cumpara online , va putem ajuta aici sau de la receptia hotelului daca veti opta pentru recomandarile de mai sus.

Astazi 1 Iunie 2020, parcul este deschis publicului , dupa 15 Iunie restrictiile de intrare in Elvetia si Germania sunt ridicate pentru turistii straini deci putem incepe sa vizitam parcul.

Pentru mai multe informatii ma puteti contacta aici.

Daca aveti o recomandare de promovat sau o parere despre Europa-Park , nu ezitati sa-mi scrieti.

earth linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram