Blog destinat informațiilor din turism și sport

Cum poti avea o vacanta perfecta in doua tari

Foarte recent, transportatorul low-cost RyanAir a deschis mai multe rute noi care conectează orașul Eilat, chiar în sudul Israelului, cu destinații din toată Europa Centrală. Țările deservite sunt Germania, Belgia, Italia, Polonia, Lituania, Slovacia, Ungaria si Romania. Biletele pot costa până la 30 € pentru o călătorie dus-întors, ceea ce reprezintă un pret cu adevarat scazut pentru un zbor de aproape 3 ore.( 2h55m)
Deci, ce face Eilat atât de interesant pentru călători ?
Eilat este frecventat atat de turisti israelieni cat si de turisti europeni. Este ideal ca destinatie de vacanta pentru ca are iesire la Marea Rosie, care se intinde pe 7 kilometri. Cum temperaturile ating vara pana la 38 ° C, iar iarna ajung la 8 ° C este un oras care poate fi vizitat pe tot parcursul anului.

Locația geografică a Eilat este cea care o face o destinație care merită o privire mai atentă. Situată in oartea de sud a Israelului, Eilat este la doar câțiva kilometri distanță de granițele Israelului cu Egiptul la vest și Iordania în est. Orașul iordanian Aqaba este la doar 5 km și poate fi văzut de pe țărmul Eilat. Uimitorul oraș roz Petra din Iordania se poate ajunge de la Aqaba în două ore cu mașina sau autobuzul.

Ajungand in Aqaba

eilat-aqaba


Principalul avantaj al orasului Aqaba este că impozitele sunt mult mai mici decât în altă parte din Iordania. Asta înseamnă camere de hotel mai ieftine, bunuri mai scăzute de taxe vamale și, desigur, cumpărături mai ieftine în souqul (piata) orașului.
Pe țărmurile Mării Roșii, Aqaba este o minunată destinație pe plajă si are ceva pentru toată lumea. Resorturi si multe activitati: snorkeling, jet ski-uri, kite surfing si scufundari. Nu este un secret ca Marea Roșie are unele dintre cele mai frumoase site-uri de scufundări din lume.
Stațiunile celebre precum Sharm El Sheikh și Marsa Alam sunt atât de copleșite de turiști încât se simt ca un supermarket subacvatic. Aqaba este relativ nouă ca destinație turistică, așa că nu numai că garantează un recif în condiții excelente și ape limpezi tot anul, dar și numărul turistic este mult mai mic. În apropiere de Aqaba, puteți face scufundări în epave, scufundări nocturne și chiar scufundari in apropierea unui tanc.

eilat-aqaba-vacanta


Ca o vacanta sa fie perfecta este important ca hotelul sa fie unul fara repros.
Am gasit acest hotel care arata extraordinar, are servicii de top si te face sa te simti cu adevarat special.
Amplasat langa Marea Roșie, Al Manara, este parte a lantului Luxury Collection Hotel, Saraya Aqaba este primul hotel de lux de 5 stele din Aqaba. Inspirat de milenii de istorie și moștenire, acest resort din Aqaba îmbină tradiția autentică iordaniană cu gusturile rafinatului călător global. Intrați în camere amenajate cu grijă, cu lenjerie de lux Frette, piese unice de colecție proiectate în stil aqaban și terase cu vedere la Marea Roșie.

Va puteti bucura de opțiuni autentice de luat masa la restaurantele din resort, de la bucătăria dinamică mediteraneană și levantină la o un festin zarb (metoda traditionala de gatit) pe plaja privată. Explorați maiestuosul triunghi de aur al Iordaniei, Aqaba, Petra și Wadi Rum, cu sfatul serviciului de concierge.
O experiente bogata care trebuie traita macar o data in viata.

Daca vrei sa iti conturam o vacanta ne poti contacta pe rezervari@business-trip.ro . 

earth linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram