Blog destinat informațiilor din turism și sport

Cu siguranță anul 2020 nu va fi uitat niciodată.

În această perioadă am citit mult, am ascultat extrem de multe podcasturi, video-uri cu antreprenori din Romania dar și din afară, am văzut păreri din multe puncte de vedere.

Majoritatea dezvoltă diverse păreri, însă evită sa pună punctul pe cei care au controlat direct tot ce înseamnă economie. Departe de mine gândul de a scrie ceva sau de a expune un punct de vedere prin lupa politicului, având în vedere că am criticat fiecare partid care a greșit dar am și lăudat când a fost cazul.

Cote de TVA din Turism și Sport

Eu activez în două zone - turism și sport, și vreau să vă expun 2 măsuri clare și concrete care au avantajat aceste industrii în ultimii 2 ani .

Multi poate nu știu, însă în aceste industrii, România are printre cele mai mici cote de TVA din Europa - 5%.

În sport, pe servicii de sport și recreative, TVA-ul a fost 19% până în anul 2018, când Guvernul a luat o decizie care pe noi ne-a avantajat mult: 5% este o cotă care mi se pare foarte benefică.

Același lucru s-a întâmplat și în turism, de la 19% TVA-ul a fost redus până la 9%, apoi începand cu anul 2018 este 5% pe servicii de cazare si masă.

Aceste măsuri au fost luate de Guvernul PSD dar au fost prea puțin mediatizate deși meritau apreciate.

Ce măsuri au fost luate în 2020?

Noi, toți din aceste industrii( inclusiv HoReCa), simțim că în ultimele 3 luni am investit bani doar în menținerea afacerilor și cred că greul abia de acum începe și nu știu câți vor mai putea rezista.

Somajul tehnic

Somajul tehnic acordat din luna aprilie 2020 reprezinta singura masura concreta care a venit in sprijinul firmelor afectate,dar reprezinta un procent prea mic in comparatie cu tot ceea ce reprezinta cheltuielile lunare al unei societati.

Tot ceea ce am solicitat a fost un mimim de resurse guvernamentale pentru a supraviețui, doar un copy-paste la una din măsurile luate de oricare altă țară membră UE, oricare proiect care ar fi fost implementat și la noi era bine venit, pentru că orice era mai bun decat NIMIC.
Repet, nu este o părere politica, mă angajez că dacă apare un om care se va uita spre noi și va lua 2 masuri simple de ajutor concret, eu voi fi primul care voi susține toată imaginea lui și mai știu muuulți oameni care vor acționa identic.

În mod normal 2020 intră în istorie din cauza pandemiei care ne-a lovit pe toți, dar sigur va intra în istorie ca anul în care Guvernul și-a îngropat proprii asociați.

Citeste si despre Amanarea platii chiriilor

earth linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram