Blog destinat informațiilor din turism și sport

La multi ani,Romania

Această imagine are atributul alt gol; numele fișierului este 91054124_10220643875302236_2172323750270205952_n.jpg

De foarte multe ori sunt întrebat ce țară îmi place?

Răspunsul este de fiecare dată același: România!


În majoritatea timpului suntem obișnuiți să auzim ce nu este bine, ce nu se face, etc.
Voi enumera câteva lucruri pe care le avem și pentru care ar trebui să fim mândri.

De ce sa fim mandri ca suntem nascuti in Romania?


În primul rând avem oamenii. Poporul român face parte din categoria celor mai primitoare și frumoase popoare din câte am ajuns să cunosc. Și am cunoscut câteva. Ospitalitatea ne face sa fim poziționati într-un top select, al celor care atunci după ce vizitează Romania se întorc cu drag, de mai multe ori chiar. 


Industria restaurantelor 

Aș vrea să vă amintiți de momentele acelea când ieșim undeva și lăudam bucătăria străinilor, să comparăm totuși în ce condiții mâncăm acolo și la ce prețuri?
În țară putem mânca o supă și un fel principal de mâncare cu maxim 8-10 euro, într-o locație de minim 3* (ambele feluri gătite într-un mod superior).Avem o mulțime de restaurante aproape în fiecare oraș al țării, unde o familie poate mânca pentru 20 euro, pe când același tip de mâncare în Europa va fi cam 80-100 euro. 
Toți antreprenorii români din indrustria restaurantelor ar trebui apreciați pentru standardul ridicat pe care l-au creat în locațiile lor din țară. 


Turismul

Avem la dispozitie unele dintre cele mai frumoase zone ale Europei:

Delta Dunării; Marea Neagră, Munte, zonele Transilvaniei, Bucovina, etc.

În fiecare zonă, antreprenorii români au dezvoltat resorturi de top, de 4-5*, care sunt ocupate, în general, în proporție de 80% în timpul anului.

Sunt locații în care putem sta la un preț mediu de 100 euro/noapte/familie.  Iau ca reper aceste locații mai scumpe pentru că, în afara țării la un astfel de hotel s-ar plăti minim 200 Euro. Încă nu înțeleg de ce să promovăm alte locații când noi avem super condiții în țara noastră. Vezi aici o lista cu locatii de Top In Romania

Medicii

Sistemul de sănătate este în centrul atenției în această perioadă. Revenind la oameni și la educație, doctorii români sunt profesioniști și au învățat meserie pe o aparatură învechită sau uneori inexistenta. Sistemele străine de sănătate primesc imediat orice doctor român fără să îl testeze, cartea lor de vizită fiind suficientă când spun că au absolvit medicina în România. 


Sportul

Avem unii din cei mai buni profesori/antrenori. Școala sportivă românească produce anual zeci de medalii europene și mondiale datorită sistemului creat de antrenorii și profesorii români.


Securitatea

Am curaj să mă plimb pe orice stradă din România la orice oră. De peste 15 ani nu am mai auzit de cazuri de furt, atacuri la persoană. Poliția este prezentă în permanență în stradă,  însă și sistemele lor de verificare al unor grupări mai puțin prietenoase sunt bine puse la punct. 
Atacurile teroriste au fost inexistente în Romania după ‘90. Aeroporturile sunt extrem de bine verificate. Controlul se face de către autorități ale statelor și nu simple firme de pază.

Sunt mult mai multe domenii la care suntem buni, voi reveni și cu ele, până atunci îmi doresc să ne schimbăm cât mai mult “mindset-ul” și să privim cu dragoste către România și la ceea ce ne oferă. 


La mulți ani, România!

earth linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram