Blog destinat informațiilor din turism și sport

O lege care teoretic ar fi trebuit sa ajute firmele se transforma intr -un dusman. 

Diferenta intre “a amana” si “a anula”

Va prezint o situatie concreta din zilele astea. 

Incepand din 15 martie majoritatea afacerilor au intrat in somaj tehnic, respectiv si activitatea a fost oprita. 

Am inceput o discutie imediat cu proprietarii spatiilor unde avem spatiile inchiriate si am gasit intelege prin plata chiriei la 50% din valoare, o variante win-win pentru ambele parti, am considerat-o eu. 

In urma cu aproximativ 3 saptamani a aparut o lege prin care se specifica faptul ca plata chiriei se poate amana sau se poate face o cere la finante(zona regionala a fiecaruia) si plata chiriei va fi achitata de stat . 

Pana aici ar suna bine, dar practic statul imprumuta chiriasul cu banii , ulterior chiriasul ar trebui sa ii dea banii inapoi statului. 

Ce s-a intamplat de fapt ?

Acum propietarii au emis facturi de 100% catre noi si intelegerea cu 50% a cazut cu motivul ca ne ajuta statul si ne sustine. 

Adica statul ne imprumuta si noi trebuie sa returnam banii pentru lunile in care am fost inchisi din cauza ordonatelor Statului ! ! ! 

Ajutorul inseamna o lege prin care se ANULEAZA plata chiriilor si proprietari sa fie finantati de stat ! Sau ajutati cu bani chiriasii dar nu cu imprumut !!!

Speram ca legea sa nu ajunga sa fie promulgata !

Subscribe în subsolul paginii ca să ne mai „auzim”

Ai o recomandare pentru noi destinații sau hoteluri cool?

Scrie-mi aici 

earth linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram