Blog destinat informațiilor din turism și sport

Despre mine, Radu Voinea
Mulți mă asociază cu tenisul de performanță, alții ca pe băiatul cu sala sau, mai nou, cel cu turismul.
Mă regăsesc în fiecare dintre ele și punctul comun este sportul, datorită căruia am avut șansa să călătoresc de la o vârstă fragedă și care, probabil, mi-a adus această pasiune pentru călătorii.


Sportiv de performanță am fost pentru jumătate din viață, din anul 1996 până în 2010. Părinții, bunicii și prietenii i-am văzut mai rar încă de la 8 ani, când am ales drumul tenisului și m-am mutat în Buzău. Expresia "printre străini" avea să mă facă să iau o decizie: ori mă plângeam ori vedeam întreaga experiență ca pe o oportunitate de a cunoaște oameni noi, de a evolua și de a mă integra mai ușor în comunități.

Astăzi pot spune că sunt foarte recunoscător pentru aceste alegeri și nu aș schimba nici un moment. Am evoluat în Germania și în Cipru ca jucător profesionist de tenis de masă, legitimat la cluburi internaționale, am reprezentat echipa României și am ascultat de multe ori cu mândrie imnul național, departe de casă. Am vizitat toate continentele, am întâlnit foarte multe culturi și oameni pe parcurs și mi-a devenit clar pentru totdeauna - pentru a îi cunoaște e nevoie să spargi gheața și să îți spui povestea.
Astăzi, pentru tine, cel/cea care citește, sparg gheața și te invit să ne cunoaștem.


Încă din primul an în care am încheiat cu viața sportivă, nu am putut să stau deoparte. Am revenit în orașul natal, în Slatina, și am fondat un ONG cu un scop clar - un club sportiv de tenis de masă. În anul 2012, împreună cu o echipă de oameni la fel de pasionați de sport, am deschis un altfel de centru sportiv, unul dintre cele mai moderne din oraș, care a evoluat de la an la an, devenind lideri în piața locală, poziție pe care suntem onorați să o avem și astăzi.
În perioada 2014-2017 am simțit nevoia să ajut în continuare tenisul de masă, de data aceasta nu din teren, ci din biroul Federației Române de Tenis de Masă, în calitate oficială, de Secretar General.
Am decis să aleg drumul unei noi provocări în 2017, și anume să construiesc un brand în jurul pasiunii mele mai vechi - turismul. M-am așezat din nou în bancă, am absolvit cursuri necesare și în anul 2018 am înființat oficial agenția de turism Business-Trip.


Am simțit că este timpul pentru acest blog și de acum înainte mi-am propus ca acesta să fie locul în care să transmit informații corecte, care sper eu să fie de ajutor. Voi vorbi despre domeniile în care consider că am expertiză: turism, sport și antreprenoriat.
Te anunț cu drag că aici vei citi fix ceea ce simt și ce gândesc. Pentru că, pentru mine, dreptul de a avea libertatea să te exprimi este cel mai de preț lucru.


Sunt Radu Voinea și îți mulțumesc pentru timpul tău!
earth linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram